Γρανίτα πεπόνι με σαντιγύ
Υλικά:
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό
1 ½ κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
3 φλιτζάνια πεπόνι σε κύβους
1 φλιτζάνι σαντιγύ
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το ξύσμα σ' ένα κατσαρολάκι.Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Το αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Κάνουμε στο μπλέντερ πουρέ το πεπόνι και το ρίχνουμε στο σιρόπι.
- Ανακατεύουμε καλά, μεταγγίζουμε σ' ένα δοχείο για παγωτό και το βάζουμε στην κατάψυξη για να πήξει.
- Ανακατεύουμε μ' ένα κουτάλι κάθε 1 ½ ώρα.
- Χτυπάμε με ηλεκρικό μίξερ τη σαντιγύ με την άχνη.
- Σερβίρουμε σε μπολ μια κουταλιά γρανίτα, από πάνω βάζουμε σαντιγύ, ξανά γρανίτα και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου